Gard viu comestibil (merișor de miere) rețetă
Fructul de Honeydew este versatil. Este excelent pentru prepararea gemurilor, siropurilor și deserturilor. Odată ce ați gustat gustul său special de măr cu miere, îl veți iubi.

Prăjitură cu fructe
Ingrediente:
Aluat: 1 cană făină, 1/2 cană zahăr granulat, 1/2 linguriță praf de copt, 2 ouă, 4 linguri ulei de gătit, 6 linguri lapte,
Cremă: praf de budincă de vanilie, jumătate de litru lapte, zahăr, 10 dkg margarină
jeleu de fructe și 1 cană turtă dulce
Preparare:
Se amestecă bine ingredientele și se coc într-o formă unsă cu făină și margarină până devin aurii.
Se lasă să se răcească.
Se gătește crema de fructe conform instrucțiunilor, după ce s-a răcit, se amestecă cu margarina și se întinde peste prăjitura cu fructe.
Se împrăștie biscuiții de turtă dulce peste cremă și se toarnă jeleul de fructe preparat conform instrucțiunilor.
Se dă la frigider și se răcește bine.

Păjitură mixtă
Ingrediente :
40 dkg miere de albine, 40 dkg zahăr, 40 dkg făină, 2 ouă, 6 linguri ulei de gătit, 1/2 praf de copt, 2 linguri mici de scorțișoară
Mod de preparare :
Se adaugă celelalte ingrediente la fructe și se amestecă până la omogenizare.
Se toarnă amestecul în tava de copt unsă și tapetată cu făină și se coace în cuptorul preîncălzit până când este gata (aproximativ 30-40 de minute).
Puteți acoperi partea de sus cu glazură de ciocolată atunci când este rece!

Clătite
Ingrediente:
20 dkg făină, 1 ou, 1 lingură zahăr, sare, lapte, 25 dkg turtă dulce
Se amestecă făina, oul, zahărul, un vârf de cuțit de sare și se toarnă suficient lapte pentru a face un aluat de clătite, apoi se adaugă turta dulce. Se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjește aluatul cu lingura până devine auriu pe ambele părți. Se scot apoi pe hârtie absorbantă și se tăvălesc prin zahăr pudră cu scorțișoară fierbinte.